Skigebieden Polen
Skigebieden Polen
Skivakantie in Polen betekent fantastische skigebieden voor goede prijzen. De toeristische opening van het land en de in vergelijking met Europa lage prijzen zorgen dat het toerisme blijft aanhouden. De uitbreiding en verbetering van het Poolse snelwegnetwerk dragen ook bij aan deze positieve ontwikkeling. Voor wintersport zijn de Hoge Tatra en het Reuzengebergte voortreffelijk. Bij het drielandenpunt Polen-Tsjechië-Duitsland bevindt zich het bekende wintersportoord Schreiberhau (Sklarska Poreba). Het beschikt over een van de aantrekkelijkste skigebieden in het Poolse Reuzengebergte en is naast Krummhübel (Karpacz) ook een van de meest geliefde. Het skigebied Schreiberhau is in tweeën gedeeld, waarbij het eerste deel in de plaats ligt met korte en makkelijke pistes. Het tweede deel van de skiregio is bij de 1362 m hoge Reifträger. Deze biedt door zijn speciale klimaat, optimale sneeuwcondities, die normaal alleen in de Alpen te vinden zijn. Daarnaast werd er ook een van de grootste kunstsneeuwinstallaties van Europa aangeschaft, om voor perfecte condities te zorgen. Ook de skigebieden rondom de beroemde plaats Zakopane maken een veelzijdige skivakantie mogelijk. Vooral het skigebied Kasprowy Wierch is hier noemenswaardig. Gevorderde skiërs zullen in een prachtig landschap aantrekkelijk afdalingen vinden en beginners en genieters kunnen zich net zo op laten gaan in de skisport.Après-ski Polen
In Polen is gastvrijheid heel erg belangrijk. Gasten kunnen zich verheugen dat zij altijd, verwacht of onverwacht, altijd welkom zijn. Hierbij staat een goede maaltijd centraal, waarna men zeker niet met honger naar huis gaat. Kerkelijke feestdagen zoals Pasen en Kerst, naamdagen en bruiloften worden bijzonder uitvoerig gevierd, waarbij alles wordt opgediend wat de keuken maar biedt. De Poolse keuken en haar gerechten worden door diverse invloeden gekenmerkt. Duitse, Russische, Oekraïense, Turkse en Joodse invloeden zijn in de variatierijke gerechten te vinden. De Poolse keuken kan vooral als hartig of stevig bestempeld worden. De Poolse landbouw en hetgeen boeren verbouwen kenmerkt typisch en traditioneel Pools eten. Daarom vindt men veel gerechten met aardappels, zuurkool, rode bieten, komkommers, eieren, koolrabi en paddenstoelen. Maar vooral ook vlees, dat vaak tot worst verwerkt wordt, wordt gegeten in Polen. Het meest bekende voorbeeld dat daarbij past is "Krakauer" (gedroogde rookworst). Tot voor enkele jaren geleden was het verbruik van vlees per persoon in Polen het hoogst, daarom is het niet verwonderlijk dat een Poolse maaltijd vaak pas af is met veel vlees en soms een glaasje wodka.Plaatsen Polen
| Plaatsen (regio) | Hoogte | Skigebied | Pistes |
skigebied van – tot |
|---|---|---|---|---|
| 480 m | Winterpol Karpacz | 2,5 km | 730 - 805 m | |
| 450 m | SKI & SUN Świeradów-Zdrój | 2,5 km | 620 - 1.060 m | |
| 833 m | Kasprowy Wierch | 15 km | 1.014 - 1.987 m |




