Klantbeoordeling

Zakopane

39 Aantal beoordelingen:

79 % Aanbeveling:

Plaats 7,8
Skigebied 6,4
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Kasprowy Wierch
Het hoogste punt: 1.987 m
Het laagste punt: 1.014 m
Hoogte skioord: 833 m
Liften in totaal: 4
Sleepliften: 0
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 2
Pistes in totaal: 15 km
Pistes:
3,5 km
Pistes:
11,5 km
Pistes:
0 km

Wintersport Zakopane - Winterhoofdstad van Polen!

Zakopane

Zakopane ligt in het zuidelijke deel van Polen aan de grens van Slowakije en ligt ongeveer 90 km bij Krakau vandaan. Aan het zuidelijke deel van de stad grenst het Tatra nationaalpark. Zakopane zelf presenteert zich in de zogenoemde "Zakopane-stijl". De plaats bestaat uit talrijke, traditionele houten huisjes die door de Goralen, een West-Slavische stam, zijn gebouwd. Toen het eerste hotel begin 20e eeuw werd gebouwd, gingen er steeds meer mensen naar Zakopane op vakantie om bergen te beklimmen en te ontspannen.

Intussen is Zakopane ver buiten zijn eigen grenzen bekend en zelfs het belangrijkste wintersportoord van Polen geworden. De plaats werd ook bekend door het houden van talrijke noordse Skiwereldkampioenschappen en Biathlon-wereldkampioenschappen en skisprongwedstrijden. De inheemsen verwennen hun gasten met service en gastvrijheid, zodat u in deze heerlijke omgeving van een ontspannende vakantie kunt genieten.

Tatra

De Tatra is de natuurlijke grens tussen Polen en Slowakije, een kleine maar Alpine bergketen. De Hoge Tatra is als deelgebied van de Tatra de hoogste berg van de westelijke Karpaten en strekt zich uit over tweederde Slowaaks en een derde Pools gebied. Dit is met de verbazingwekkende uitzichten, steile toppen, scherpe rotsen, diepe ravijnen en kristalheldere meeren het mooiste deel van de Tatra. Het Poolse en het Slowaakse gedeelte werden door de UNESCO officieel tot nationaalpark en tot biosfeerreservaat uitgeroepen. Het onderste en middelste gedeelte van het gebergte is met geurende dennenbossen bekleed, die een rijke flora en fauna en dierenwereld herbergen.

De hoogste top van de Poolse Tatra en daarmee de hoogste berg van Polen is Rysy, met zo'n 2500 m boven de zeespiegel. Talrijke gletsjermeren dragen bij aan de schoonheid van de gebergteregio. Een ander aantrekkelijk aspect van de Tatra zijn de 650 grotten waarover veel legenden in omloop zijn. Hiervan zijn er 6 toegankelijk in het Kościeliska-dal, die via brede wandelwegen goed bereikt kunnen worden. De bergen van de Hoge Tatra bieden niet alleen een een heleboel natuurschoon, maar overtuigen vooral door ideale omstandigheden om te wintersporten. Geweldige uitzichten, ongerepte natuur, uitstekende Alpine afdalingen en langlaufloipen zorgen voor skiplezier vol afwisseling!

Vervoer Zakopane

  • Trein: Zakopane (in de plaats), Krakau (ca. 105 km)
  • Vliegtuig: Poprad Tatry (Slowakije, ca. 70 km), Krakau (ca. 115 km), Kattowitz (ca. 195 km)

Artikelen over Zakopane

alle artikelen

Accommodaties in Zakopane

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Zakopane

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter