Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van veel voordeel profiteren!

Accommodaties

Wij bieden u een grote keuze aan accommodaties: van een eenvoudig pension via moderne appartementen tot en met luxueuze 5-sterrenhotels hebben wij alles voor u in ons aanbod. Slijtage door ouderdom is in alle categorieën mogelijk. De categorie van de accommodatie komt overeen met de classificatie van het land zelf (sterren) of werd door ons aangegeven (zonnen) als de accommodatie geen classificatie heeft of die naar onze mening afwijkt van de officiële sterren.

Accommodatiecategorieën

* of °
Heel eenvoudige accommodatie, slechts met het noodzakelijkste ingericht.

** of °°
Eenvoudige accommodatie met comfort tot op zekere hoogte, bv. een eenvoudig ontbijtpension of een middenklasse-appartement.

*** of °°°
Goede en aangename complete inrichting met goed comfort. Inrichting van hogere kwaliteit.

**** of °°°°
Zeer goede complete uitrusting met veel comfort. Ligging van de objecten voldoen aan hoge eisen.

***** of °°°°°
Eerste klas complete uitrusting met comfort. Exclusieve en zeer stijlvolle indruk. Eerste klas infrastructuur.

Accommodatietypes

Appartementen, studio's en chalets

De studio's bestaan uit een woon-/slaapkamer terwijl appartementen en chalets minstens nog een andere ruimte bezitten. Al deze accommodaties zijn met een keuken of keukengedeelte uitgerust omdat normaal gezien geen maaltijden bij de prijs zijn inbegrepen. U heeft de mogelijkheid deze accommodaties in onderbezetting te boeken indien u de woon- en slaapkamer als woonkamer wenst te gebruiken.
Soms is de eindschoonmaak inclusief, soms moet deze ter plaatse betaald worden of zelf worden uitgevoerd. Daarnaast moet ter plaatse normaal gesproken een borg worden betaald, die u in de regel bij vertrek terugkrijgt. Meer informatie vindt u bij de teksten van de desbetreffende accommodatie.
Voor zover niet anders beschreven zijn bedlinnen en handdoeken niet bij de prijs inbegrepen, maar kunnen echter ter plaatse worden gehuurd of zelf worden meegebracht.

Gasthoven en hotels

Bij de onderbrenging heeft u de keuze uit 1, 2 of meerdere bedden per kamer inclusief ontbijt of halfpension. Afhankelijk van de categorie beschikken de accommodaties over een sauna of zelfs een uitgebreide wellnessgedeelte (sauna, zonnebank, stoombad, zwembad).

Ontbijtpensions

De ontbijtpensions zijn een gunstig alternatief t.o.v gasthoven en hotels. Bij de onderbrenging heeft u de keuze uit 1, 2 of meerdere bedden per kamer inclusief ontbijt.

Aankomst & vertrek

Check-in/ -out

In gasthoven, hotels en ontbijtpensions kunnen de kamers normaal gesproken uiterlijk om 16 uur worden betreden, appartementen vaak pas vanaf 17 uur.
Op de vertrekdag dient u de kamer of het appartement tot 10 uur te verlaten. Meer informatie krijgt u ter plaatse bij de check-in.

Toeristenbelasting

De toeristenbelasting valt onder de gemeentelijke kosten en geldt in vele plaatsen per dag. Er is geen vast bedrag van de toeristenbelasting te noemen. De hoogte van de belasting is van plaats tot plaats verschillend.
Soms houden wij de toeristenbelasting bij de reisprijs in en geven deze aan de plaats door, in sommige gevallen moet de toeristenbelasting ter plaatse betaald worden.