Nieuwsbrief

Nu aanmelden en van veel voordeel profiteren!

Meer reisinformatie

Skipas

Skipas

De skipas is het toegangsbewijs voor de pistes. Hiermee kun je de gondelbanen en skiliften in een bepaald skigebied of een gehele skiregio gebruiken.

Is de skipas bij de reisprijs inbegrepen?

Alle reizen zijn, tenzij anders aangegeven, inclusief skipas. Per reisdeelnemer is één skipas inbegrepen. In sommige plaatsen bestaan bijzondere regels voor kinderen, neem hiervoor de Belangrijke Opmerking in de beschrijving van de accommodatie in acht. Als er geen skipas kan worden geboekt, is dit in het boekingsproces aangegeven met 'geen skipas inbegrepen'.

Voor welke periode is de skipas geldig?

De skipas is, tenzij anders aangegeven, geldig van de dag ná aankomst t/m de dag vóór vertrek. De geldigheid van de skipas voor de gewenste reis vind je in het boekingsproces.

Kan de geldigheid van de skipas worden verlengd?

De geldigheid van de skipas kan normaal gesproken in het boekingsproces
voor de vertrekdag worden verlengd. Als je op de aankomstdag al wilt skiën, kun je ter plaatse een pas voor een halve of hele dag bij de liftkassa aanschaffen.

Is er een skipasuitbreiding mogelijk?

Bij sommige reisbestemmingen is een uitbreiding naar een skipas voor de skiregio mogelijk om verdere skigebieden binnen de regio te kunnen gebruiken. Deze kun je in het boekingsproces indien mogelijk bijboeken.

Wat is een keycard?

In veel plaatsen wordt de skipas in de vorm van een keycard (elektronische skipas) overhandigd. Hiervoor wordt een kleine vergoeding gevraagd die normaal gesproken wordt teruggegeven als je de keycard aan het einde van de vakantie naar de liftkassa terugbrengt.

Kan de skipas worden weggelaten?

Indien je geen skipas wenst, kun je dit in het boekingsproces aangeven. De reisprijs wordt verminderd met de prijs van de skipas. Bij enkele aanbiedingen is het niet mogelijk de skipas weg te laten.

Hebben kinderen een skipas nodig en tot welke leeftijd is deze gratis?

In de meeste skigebieden is de skipas voor kinderen tot 5 of 6 jaar gratis. De kinderen moeten hiervoor meestal wel door een volwassene of skileraar worden begeleid. In sommige skigebieden kunnen kinderen tot een leeftijd van 10 of zelfs 15 jaar gratis skiën. Bij boeking van een skipakketreis wordt in het boekingsproces direct de skipas voor de juiste leeftijdsgroep toegevoegd.

Waar kan je de inbegrepen skipas afhalen?

De skipas ontvang je bij de kassa's van de bergliften of in enkele gevallen in de accommodatie. De exacte informatie over de afhaallocatie vind je op de skipasvoucher die je samen met de reisdocumenten ontvangt.

Welke services zijn bij een skipas inbegrepen?

In veel bestemmingen ontvangt je met de skipas veel verschillende services en kortingen. Naast het gebruik van de skibussen en het verdere openbaar vervoer ontvangt je met de skipas in veel plaatsen korting op de toegang tot plaatselijke musea of tot zwembaden en thermen, maar ook tot evenementen zoals concerten en festivals. Hierdoor heb je veel keuze als je op zoek bent naar alternatieve vrijetijdsbesteding aansluitend aan een dag op de piste of op dagen waarop je even niet wilt skiën.

Waar koop je voordelige skipassen?

Bij het zoeken naar voordelige skipassen kunnen skiërs hier terecht. Door een skipakketreis te boeken, heb je de kans de skipas tegen lagere prijzen aan te schaffen. SnowTrex koopt de skipassen tegen een voordeligere prijs in en geeft deze korting door middel van de voordelige pakketaanbiedingen aan jou door. Kinderen krijgen hun ticket voor de skiliften tegen een lagere prijs of zelfs gratis. Zo kun je ook in de populaire en grote skigebieden met een liftpas tegen voordelige tarieven skiën.

Hoe kan je de afgelegde pistekilometers tracken?

In steeds meer skigebieden is het mogelijk om met de keycard de pistekilometers te tracken. Aan het einde van een skidag heb je dan een overzicht van het aantal ritten met de lift, de afgelegde kilometers en andere statistieken. Hiervoor hoef je alleen maar het skipasnummer op de website van de skipasaanbieder in te voeren. Vervolgens worden naast de overbrugde hoogtemeters en de afgelegde kilometers de op die dag gebruikte liften en pistes weergegeven. In een groot aantal skigebieden en skiregio's kan deze informatie direct na de laatste afdaling bij automaten, die door Skiline beschikbaar zijn gesteld, worden afgedrukt.