Feesten op de wintersport

Snel de piste afdalen en dan op naar het après-ski-plezier - zo luidt voor velen het motto na een lange skidag. Daar, waar de beste feeststemming, een uitgelaten sfeer, goede feestmuziek en de een of andere alcoholische versnapering erbij horen, raakt u pas echt goed in vorm? Een skivakantie zonder après-ski is voor u geen geslaagde vakantie? Dan reist u met ons naar de beste feestplaatsen in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië. Bij ons vind je de beste accommodaties voor het skiën op de optimale plaats, altijd dicht bij de lokale partyscene. Daardoor geniet je van het voordeel de hotspots snel te bereiken, zodat je ook echt geen enkel feestje mist! Bovendien vind je snel de trendy bars en hutten voor de namiddag en exclusieve discotheken en kroegen voor de avond.

Feesten op de wintersport
Feesten op de wintersport

Een perfecte start van een feestelijke skivakantie?

Op de toppen van de wereld wachten je in de winter talloze avonturen en spannende evenementen! Een heel bijzondere seizoensopening vindt elk jaar plaats in het schilderachtige Les 2 Alpes in Frankrijk. Hier belooft de PowderWeek van SnowTrex een week van puur feestelijk plezier tijdens de skivakantie. Gedurende deze zeven dagen kun je niet alleen ons eersteklas programma verwachten, maar ook heel veel verse poedersneeuw. PowderWeek is een echt feest voor skiërs en snowboarders die de start van het nieuwe skiseizoen willen vieren. Dus ook deze decembermaand is er weer een hot event dat je zeker niet mag missen!

Waarheen op party skivakantie?

Party en idyllische dorpjes midden in de bergen? Dat gaat niet samen? Kijk dan eens rond in Oostenrijk, waar je de bekendste en zeker ook populairste après-skilocaties vindt en laat je meeslepen. In Sölden heb je bijvoorbeeld niet alleen een modern skigebied en twee gletsjers voor de deur, maar ook vele evenementen zoals het 'Electric Mountain Festival'. In St. Anton kan je er dan weer zeker van zijn dat één van de beste après-ski party's in de 'Mooserwirt' plaatsvindt en je daar ook veel internationale jonge mensen leert kennen, die net zo graag party skivakantie vieren als jij! Ook Mayrhofen in het Zillertal heeft zich meer en meer tot après-skilocatie ontwikkeld. Naast veel pubs met live muziek heb je de beschikking over een veelzijdig skigebied met gletsjer. Ook in Ischgl wordt gefeest, vaak al vanaf de vroege namiddag tot in de volgende ochtend. Een absoluut hoogtepunt zijn de jaarlijkse 'Top of the Mountain' concerten, die van Ischgl een noemenswaardig party skigebied maken. Dit alles is slechts een kleine selectie van veel spectaculaire après-skioorden in Oostenrijk. Natuurlijk mogen ook Davos in Zwitserland of Livigno in Italië niet op de lijst met beste party skigebieden ontbreken! In Davos is de party skivakantie niet alleen beperkt tot sneeuwbars en hutten. In de Alpenstad gaat het amusement in de avond in het casino, de bioscoop, het theater of tijdens een concert verder. Als je je party skireis liever in Italië doorbrengt, moet je zeker eens de après-skilocatie 'Stalet' in Livigno checken en je in de armen van de beroemde gorilla werpen.

Waarop letten tijdens een après-skivakantie?

Als je 's morgens al weet dat je na het skiën niet direct naar huis zal gaan, moet je je zodanig aankleden dat je het op de piste niet te koud krijgt en tijdens de après-ski party niet te warmen. Zorg dat je laagjeskleding draagt - zo kan je je snel uit- en aankleden en zie je er ook nog eens stijlvol uit! Als je nog een afdaling voor je hebt, is het handiger om in eerste instantie zonder alcohol te feesten en je te verheugen op een koud biertje in het dal!

De juiste accommodatie voor jouw party skivakantie

De belangrijkste criteria om de juiste accommodatie voor jouw party skireis te vinden, zijn de ligging en het dorp. De accommodatie moet natuurlijk centraal liggen, zodat je zo snel mogelijk en zonder problemen naar de après-ski feestjes en 's ochtends ook weer terugkomt. Het beste is zelfs een bar in de accommodatie. Via onze filters kan je bijvoorbeeld heel eenvoudig filteren dat het dorp veel après-ski mogelijkheden moet bieden of dat de accommodatie een bar moet hebben. Met meer individuele filters vind je met zekerheid jouw perfecte accommodatie voor de volgende party skivakantie.