Klantbeoordeling

Adelboden

27 Aantal beoordelingen:

88 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,0
Pistekaart
Informatie over het skigebied
Adelboden-Lenk
Het hoogste punt: 2.362 m
Het laagste punt: 1.075 m
Hoogte skioord: 1.353 m
Liften in totaal: 65
Sleepliften: 41
Stoeltjesliften: 11
Gondelbaan: 13
Pistes in totaal: 216 km
Pistes:
97 km
Pistes:
95 km
Pistes:
24 km

Wintersport Adelboden - Idyllische bergwereld!

Adelboden

In het westen van het Berner Oberland ligt op een hoogte van ca. 1.353 m het idyllische bergdropje Adelboden. Hier staat traditie hoog in het vaandel en juist daarom vindt u hier tot op de dag van vandaag naast de grote supermarkten nog vele kleine winkeltjes met regionale specialiteiten. Tegelijkertijd worden achter de traditionele façade moderne voorzieningen aangeboden.

Al in 1903 viel het startschot voor de eerste Zwitserse skiwedstrijd tijdens de Adelbodense wereldcupwedstrijden. Wie tijdens de pistesport niet alleen wil toekijken, vindt in de skiregio Adelboden-Lenk de ideale voorwaarden voor een leuke afdaling door een schilderachtig landschap. Ook buiten de pistes vindt u in Adelboden en diens omgeving vele mogelijkheden, zoals een sneeuwschoenwandeling of een gezellig avondje in een van de talrijke skihutten en bergrestaurants.

Adelboden-Lenk

De regio Adelboden-Lenk ligt centraal in het westelijke gedeelte van het Berner Oberland en staat bekend om haar gastvriendelijke plaatsen. In de vele gezellige hutten en restaurants kunt u zich laten verwennen door de lokale gerechten of u kunt zich overgeven aan het grote culturele en sportaanbod. Adelboden-Lenk biedt met rond 220 km een van de grootste wintersportgebieden van het Berner Oberland. Het gebied staat vooral bekend om haar geweldige pistes en moderne liften. Het mag dan ook geen wonder zijn dat het wintergebied de bakermat van de traditionele FIS-wereldcupwedstrijden is. Toch laat de regio niet alleen de harten van de skiërs en snowboarders sneller kloppen, er zijn hier namelijk ook nog mooie langlauf- en wandelgebieden te vinden.

Vervoer Adelboden

  • Treinstation: Frutigen (ca. 15 km)
  • Vliegtuig: Sion (ca. 90 km), Bazel (ca. 165 km), Zürich (ca. 190 km), Genève (ca. 225 km)

Artikelen over Adelboden

alle artikelen

Accommodaties in Adelboden

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Adelboden

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter