Klantbeoordeling

Méribel

148 Aantal beoordelingen:

97 % Aanbeveling:

Plaats 8,9
Skigebied 9,7

Skigebied Méribel

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 2.952 m Gondelbaan: 14
Het laagste punt: 1.450 m Pistes in totaal: 150 km
Hoogte skioord: 1.450 m
Pistes:
85 km
Liften in totaal: 46
Pistes:
47 km
Sleepliften: 16
Pistes:
18 km
Stoeltjesliften: 16

Skigebied Méribel

Het skigebied „Vallée de Méribel“ waar in 1992 de Olympische spelen plaatsvonden (in Albertville), heeft 150 pistekilometers en 46 liften. De in 2012 verbeterde gondellift "Saulire Express" brengt je binnen slechts 12 minuten (eerst waren het 22 minuten) naar de top van de Saulire op een hoogte van 2.738 m. De centraal gelegen verbindingslift "Les Plattiéres" in 3 Vallées bespaart zelfs nog meer tijd: De rit naar het bergstation in de comfortabele 10-persoonscabines duurt nu nog maar 9 minuten in plaats van eerst 22 minuten. Vanuit het bergstation kun je dan of terug naar Méribel of richting Les Menuires skiën.

De skiregio kan als een van de hoogste skigebieden van de Alpen met haar sneeuwzekerheid bekoren. Zelfs begin mei is het zelden een probleem om nog te skiën en te snowboarden. De afdaling “Les Bosses”, die een kilometer lang is, geldt als een van de moeilijkste van de hele regio en vergt zelfs van de dapperen heel wat moed. De piste “Campagnol” is met haar 3,6 kilometer een echt veeleisende en lange afdaling. Getrainde skiërs vinden hier zeker de uitdaging om hun conditie op de proef te stellen.

Aan ervaren en gevorderde skiërs en snowboarders is de upgrade tot de algemene skipas van het skigebied van “3 Vallées” aan te raden (zie skiregio). Hier zijn meer dan 600 km geprepareerde skipistes en 166 liften inbegrepen en bieden skiplezier pur sang.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Méribel

Skiën in de nacht is een ervaring die elke skiër of snowboarder eens moet hebben meegemaakt. Ook in Frankrijk zijn er enkele nachtskigebieden of delen van pistes, die ook na de gebruikelijke sluiting van de liften nog geopend zijn. In het grootste skigebied ter wereld, de 3 Vallées, kunnen nachtbrakers 's avonds de pistes onveilig maken. Het skigebied Courchevel verlengt elke woensdag de openingstijden van de 8-persoonsgondelbaan "Verdons" zodat de gasten hier kunnen nachtskiën. Hier worden de "Verdons"-afdaling en het familypark verlicht. In het familypark gaat het skiën zelfs gepaard met muziek. Het restaurant "Les Verdons" past de openingstijden eveneens aan die van de liften aan en voorziet de gasten tot in de late avonduren met eten en drinken.

Après-ski Méribel

Ook na een dag vol belevenissen op de skipiste kan men in Méribel heel wat beleven. Terwijl mooie boetieks tot inkopen en rondstruinen uitnodigen, bieden de cafés en restaurants een start in de fantastische après-skiavond. Dit kan in de bioscoop of bij een partijtje bowling voortgezet worden. ’s Nachts is het nog lang niet gedaan als in de bars en discotheken gefeest wordt. De bar “Le Poste de Secours” die door haar moderne design en goed aanbod weet te overtuigen, is sterk aan te bevelen. Wie dit alles niet genoeg vindt, moet een uitstap naar Val Thorens maken waar je tot in de vroege uurtjes kan feesten.

Natuurlijk zijn er in Méribel ook naast de piste nog genoeg sportieve mogelijkheden, bijvoorbeeld paragliden, ijsklimmen of een tocht met de hondenslee. Ook kun je in Méribel sneeuwschoenwandelen, schaatsen, bowlen, rijden met een sneeuwscooter en nog veel meer.

Een bijzondere belevenis voor het hele gezin is het nachtrodelen Himalaya By Night elke donderdag vanaf 26-12-19 over een route van 2 km met marshmallows en warme dranken als begroeting.

Snowpark: DC Area 43 Snowpark Méribel

Met de skipas heb je toegang tot het unieke snowpark van Méribel. In het Elements Park, dat door Ho5Park wordt geshaped, vind je verschillende lines voor freestylers van alle niveaus. Vooral beginners kijken ernaar uit hun trucjes op de verschillende hindernissen zoals boxen, rails en jibs en op de boardercross-route te laten zien..

Direct bij de 'Plattiere 2'-lift wacht bovendien een bijzonder highlight. DC Shoes Europe heeft besloten om ook in Méribel een 'DC Area 43 Snowpark' te openen. Hulp kregen ze van het Hill Technics Team, waar onder meer Benjamin Ravanel, de Europese X-Games Superpipe shaper, bijhoort. Op 2.300 m hoogte en met een lengte van 1.200 m biedt het park 40 rails en 45 kickers met verschillende moeilijkheidsniveaus: groen, blauw, rood en zwart. Bovendien is er een speciale jib zone, een bag jump, een boardercross-route, twee halfpipes, waarvan er één enkel geschikt is voor experts. In beide parks kan je jouw trucjes zelfs laten filmen en later online bekijken. In de chill zone van het park kan je onder het genot van uitstekende sounds heerlijk ontspannen.

Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Méribel niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Frankrijk

Beoordelingsrapport van experts Méribel

Het testrapport Méribel is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,8 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Méribel

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Méribel

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter