Award
Klantbeoordeling

Kaprun

818 Aantal beoordelingen:

95 % Aanbeveling:

Plaats 9,0
Skigebied 8,9

Skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Informatie over het skigebied
Het hoogste punt: 3.029 m Gondelbaan: 9
Het laagste punt: 768 m Pistes in totaal: 61 km
Hoogte skioord: 786 m
Pistes:
29 km
Liften in totaal: 22
Pistes:
23 km
Sleepliften: 6
Pistes:
9 km
Stoeltjesliften: 7 Skiroutes: 11 km

Skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Met de skipas Ski Alpin Card skie je in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Fieberbrunn en in de skigebieden van Zell am See/Kaprun op maar liefst 408 km piste. Alles onder het motto van "1 ticket, 3 regio's, eindeloze bergen".

In Zell am See en Kaprun heb je toegang tot 138 kilometer aan pistes en meer dan 49 moderne liften in de twee skigebieden Maiskogel en Schmittenhöhe en het gletsjerskigebied op de Kitzsteinhorn, dat zich uitstrekt tot over meer dan 3.029 m hoogte.

Met zijn 61 km biedt de Kitzsteinhorn vooral middelzware pistes voor beginners en plezier-skiërs. Brede carvinghellingen en lange, sportieve afdalingen, zoals de 5 km lange piste vanaf het bergstation van de Gletscherjet 4, doen het hart van de skiër sneller kloppen. Experts die op zoek zijn naar de ultieme adrenalinekick, zitten daarentegen helemaal goed op de Black Mamba met een stijgingspercentage tot 63 procent. Vanuit Kaprun kun je de gletsjer bereiken met de Gletscherjet en de Panoramabahn of rechtstreeks vanuit het stadscentrum met de MK Maiskogelbahn en de in 2019 gebouwde K-onnection.

Vanuit Zell am See bent u met de CityXpress, de TrassXpress of de Schmittenhöhenbahn snel in het skigebied Schmittenhöhe (2.000 m), dat pistes van alle moeilijkheidsgraden biedt. Ervan skiërs wagen zich aan de 4 km lange Trass-afdaling, die geldt als de moeilijkste van het hele skigebied en als een van de steilste afdalingen van het hele Salzburger Land.

Het skigebied Maiskogel is daarentegen bijzonder geschikt voor gezinnen, met een groot aantal brede en blauwe pistes. Bij het liftstation van de Almbahn vinden wintersporters ook de langste ski-afdaling van de regio, die ongeveer 7 km lang is.

Elk van de drie skigebieden heeft zijn eigen funpark met tables, glides en jumps. Ook voor freeriders zijn er volop mogelijkheden. In totaal zijn er 5 freeride-routes en een uitgebreid informatiesysteem met infobases en infopunten beschikbaar. Op de Schmittenhöhe bijvoorbeeld kun je je uitleven op het open skigebied onder de Sonnkogelbahn.

Als speciale service bieden de skigebieden rond Zell am See en Kaprun gratis Wi-Fi op verschillende hotspots in het skigebied. Je kunt gemakkelijk toegang krijgen tot het Wi-Fi-netwerk en surfen op het internet, de laatste sneeuwrapporten downloaden of foto's plaatsen!

Sinds december 2019 is de Schmittenhöhe aangesloten op het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. De gloednieuwe zellamseeXpress vertrekt nu vanuit Viehhofen in het Glemmtal. Zes hutten hebben een jukebox waarop je je muziek kunt aansluiten. Er is ook een skibus tussen Viehhofen en Vorderglemm. In 2023 zullen het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en het skigebied Zell am See-Kaprun volledig samengaan. Daarmee wordt de fusie het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.
Klik op het pisteoverzicht om het te vergroten.

Nachtskiën Kaprun

Net zoals in andere nachtskigebieden in Oostenrijk kan je ook in het skigebied Zell am See-Kaprun nog 's nachts skiën. In Zell am See, het naburige dorp van Kaprun, is het op donderdag mogelijk om te nachtskiën. Het nachtskiën vindt plaats op de ongeveer 1,5 km lange verlichte "Nightslope" bij de Ebenbergbaan. Op dagen waarop 's avonds de piste voor het nachtelijke skiën geopend is, sluit de Ebenbergbaan al om 15.00 uur. Van 18.30 tot 20.30 uur is de lift dan weer voor het nachtskiën in bedrijf. Een bijzonder hoogtepunt is hierbij het uitzicht op de verlichte huizen van Zell am See bij nacht. Meerdaags geldige skipassen gelden ook voor de periodes waarin 's nachts kan worden geskied. Mocht je hierover niet beschikken, dan kun je de tickets voor het nachtskiën ook ter plaatse aanschaffen.

Après-ski Kaprun

Après-ski wordt in Zell am See en in Kaprun met hoofdletters geschreven. Een veelvoud aan gezellige hutten en ruststations zijn tijdens de skidag een waar aantrekkingspunt. In het bijzonder zijn de après-ski bar 'Schnapshansbar' op de Schmittenhöhe of de van origine gezellige 'Pinzgauer Hütte'.

's Avonds nodigen talrijke après-ski bars, pubs en discotheken in Zell of Kaprun tot feesten uit. In bars en clubs zoals 'Off Piste Bar', de 'Crazy Daisy' of de 'Diele' gaat de nacht gegarandeerd door 's morgensvroeg.

Talrijke andere activiteiten zoals rodelen (dag en nacht), schaatsen, langlaufen of een bezoek aan de belevenisbaden met sauna maken het aanbod compleet. Wie de hoogte in wil, kan een parachutesprong maken, met een delta-vlieger over de regio vliegen of in een zweefvliegtuig van de regio genieten. Maar ook een slentering door de voetgangerszone met haar winkeltjes en café's brengt uitgebreide afwisseling.

Snowpark: Snowpark Kitzsteinhorn Kaprun

De drie skigebieden bieden een breed scala aan freestyle activiteiten. Het eerste adres is de Kitzsteinhorn, waar vijf gevarieerde gebieden wachten op adrenalinejunkies en freestyle-liefhebbers in het Kitzsteinhorn Snowpark.

In het "Easy Park" kunnen kinderen en nieuwkomers voor het eerst kennismaken met freestyle en kunnen gevorderden hun vaardigheden ontwikkelen. Er is onder andere een Rainbow Box, een Wave Box, een Down Rail en drie kickers. In het "Central Park" en "South Central Park" ontmoeten profs en gevorderden elkaar. Een hindernis van 9 m, verschillende rails en kickers (5 - 13 m) en een knokkel laten niets te wensen over. Op de top, op een hoogte van 2.900 m, bevindt zich ook het "Glacier Park", dat alleen in de herfst en de lente geopend is. Naast de snowparks is er ook een eagle line met hindernissen voor beginners en gevorderden en het absolute hoogtepunt, de 150 m lange en 6,5 m hoge superpipe - de grootste halfpipe van Oostenrijk.

Meer actie is er in het pretpark "Schmitten" op de Schmittenhöhe. Het park biedt hindernissen zoals rails, boxen en kickers en is vooral bedoeld voor beginnende en gevorderde rijders. Plezier wordt ook beloofd door de "Schmitten XXL", een 1.300 m lange funpiste met golfslagbaan, sprongen, tunnels, enz.

Tenslotte is er nog een park dat zich vooral richt op gezinnen met kinderen: "Schmidolin's Dragon Park" biedt kinderen de beste omstandigheden om hun eerste stappen in de freestyle te zetten met wave runs en kleine ramps. Een ander hoogtepunt is de Kidsslope op de Glocknerwiese.

Klik de snowparkkaart aan om deze te vergroten.

Is het skigebied Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun niet helemaal wat je zoekt? Kijk dan eens naar: skigebieden Oostenrijk

Beoordelingsrapport van experts Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun

Het testrapport Kitzsteinhorn/Maiskogel - Kaprun is samengesteld uit de categorieën top-beoordelingscriteria, beoordelingscriteria voor bijzondere belangen en andere beoordelingscriteria, die het resultaat met de desbetreffende wegingsfactor beïnvloeden.

Totaalcijfer in de beoordeling

(4,3 van 5 sterren)

Top-beoordelingscriteria
Deze beoordeling wordt dubbel berekend in het resultaat.

Liften & banen
Sneeuwzekerheid

Beoordelingscriteria voor bijzondere belangen

Families & kinderen
Beginners
Gevorderden & freeriders
Snowparks
Langlaufen & loipes

Verdere beoordelingscriteria

Après-ski
Oriëntatie (pistekaart, informatieborden & wegwijzers)
Restaurants, bars & horeca
Aankomst & parkeermogelijkheden

Accommodaties in Kaprun

Kaart vergroten

Zoeken…

: Skigebied Kaprun

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter