Klantbeoordeling

Saas-Fee

38 Aantal beoordelingen:

94 % Aanbeveling:

Plaats 9,2
Skigebied 9,4
Informatie over het skigebied
Saas-Fee
Het hoogste punt: 3.573 m
Het laagste punt: 1.800 m
Hoogte skioord: 1.800 m
Liften in totaal: 25
Sleepliften: 14
Stoeltjesliften: 2
Gondelbaan: 9
Pistes in totaal: 100 km
Pistes:
20 km
Pistes:
60 km
Pistes:
20 km
Skiroutes: 5 km

Wintersport Saas-Fee - De parel van de Alpen !

Saas-Fee

De rit naar het Saastal met haar diepe kloven en steile berghellingen is indrukwekkend. Te midden van de hoogste bergen van de Zwitserse Alpen gaat de straat naar de plaatsingang tot 1.800 m omhoog. Voor het laatste gedeelte moet je de auto laten staan en met de gratis bus, een elektroauto of te voet door de plaats wat overigens goed te doen is, want de gemeente is autovrij. Het vroegere boerenbergdorp aan de voet van de 'Dom' (4.545 m), de hoogste berg van Zwitserland, heeft zich tot een levendig en traditioneel wintersportoord met veel flair en een breed aanbod aan shopping- en uitgaansmogelijkheden ontwikkeld.

Vanuit het dorp heb je door verschillende gondels directe aansluiting op het skigebied. Op ca. 3.000 m start de bekendste baan van het Saastal, de kabelbaan 'Metro Alpin', en brengt je in slechts enkele minuten op de ongeveer 3.500 hoge Mittelallalin. Daar kun je van het hoogste draairestaurant ter wereld, met een fantastisch uitzicht en bij helder weer zowaar zicht op Milaan, genieten. Een etage lager bevindt zich bovendien de ingang tot het 5.000 m³ grote ijspaviljoen, die bij een gestage temperatuur van -1° een fascinerend uitzicht heeft op duizend jaar oude Feegletsjer.

Na het skiën staan in Saas-Fee alle mogelijkheden open. Open lucht bars met ligstoelen aan de voet van de pisten of gezellige restaurants en in Saas-Fee een ruig nachtleven. De verschillende activiteiten zijn voor je keuze te over! Daartoe behoort bijvoorbeeld het skiën bij zonsopgang, waarbij vooral vroege vogels aan hun trekken komen. Geniet van een adembenemende stilte, maagdelijke pistes en, op verzoek, een uitgebreid ontbijt met een kleurrijk panorama.

Saastal

Het uitzicht van het Saasdal, omringd door 18 bergtoppen van vierduizend meter, is adembenemend! De liften reiken tot 3.573 m en openen een panorama van pistes met 146 km in alle moeilijkheidsgraden. De beroemde "Metro Alpin", de hoogste ondergrondse kabelbaan ter wereld, brengt je onder de gletsjer naar de Mittelallalin, waar een prachtig bergdecor op je wacht. Het skigebied is ook zeer aantrekkelijk voor internationale gasten, want hier vindt bijvoorbeeld de Allalin Race plaats. Dit is de langste afdalingswedstrijd ter wereld, van 3.573 m tot aan het dorp op 1.800 m hoogte!

De vier dorpen aan de voet van de pistes zijn goed verbonden met de bus, waardoor je optimaal van je skidag kunt genieten. Elk dorp heeft zijn eigen flair: er zijn gezinsvriendelijke en nuchtere dorpen met gezellige Walliser chalet-stijl huizen, of dorpen die gekenmerkt worden door een levendige après-ski. Afwisseling vind je hier in ieder geval!

Vervoer Saas-Fee

  • Trein: Visp (ca. 30 km)
  • Vliegtuig: Sion (75 km), Bern (ca. 120 km), Milaan-Malpensa (ca. 165 km), Genève (ca. 225 km)

Artikelen over Saas-Fee

alle artikelen

Accommodaties in Saas-Fee

Kaart vergroten

Zoeken…

: Wintersportvakantie Saas-Fee

Er zijn op dit moment geen aanbiedingen beschikbaar.
  • Sorteren op:
  • Sterren
  • Aanbeveling
  • Prijs

Veilig boeken met de SnowTrex voordelen

Loading...
StickyNewsletter